Moldova
    |         |         |    
 
Wellness Questions and Answers
   
 

Clasificarea aromelor de parfum
Aromele moderne reprezinta in sine amestecuri mai complexe formate dintr-un numar mai mare de ingrediente a carui structura deseori este reprezentata in forma de „piramida”

Notele de varf - sunt percepute imediat dupa aplicare si constau din ingrediente cu un miros puternic, sunt volatile si se evapora rapid. Notele citrice si ghimbirul sunt cele mai intilnite note de varf.

Notele de mijloc - formeaza „inima” parfumului. Sunt percepute dupa notele de virf si reprezinta o aroma mai suava  ce apar de la doua minute pina la o ora dupa aplicare. Cele mai raspindite note de mijloc sunt cele de trandafir si lavanda.

Notele de baza - sunt resimtite dupa 30 de minute de la aplicarea parfumului si componentele sale fixeaza intensitatea notelor de virf si de mijloc.
Parfumierii isi creeaza aromele sale  in jurul tematicii centrale, care nu numai constituie un acord important dar deasemenea determina si categoria de parfumuri  din care face parte creatia.  Puterea de determinarea a acestor note este foarte mare si uneori este foarte dificil sa atribui aroma unei grupe „clasice” de parfumuri si ca rezultat fac parte din  grupa „mixta” de parfumuri.
Parfumurile  pentru femei si barbati se clasifica in 4 categorii principale , care la rindul lor sunt divizate in mai multe subgrupe.

Parfumuri pentru barbati:

Fougere -  categorie atemporala bazata pe lavanda si esente lemnoase. Sub-diviziile acestei grupe sunt: acvatic, fresh si ozonic.

Citrus - arome proaspete si revigorante cu uleiuri citrice  cum este lamaia, grepfrutul, portocala si lamaia verde. Sub-diviizia:aromatica.

Oriental - arome calde si senzuale, ce au la baza condimente ca scortisoara si vanilia. Sub-diviizile sunt: fougere, condimentat, lemons.

Lemnos- accorduri de baza ce sunt compuse din esente lemnoase precum pinul, lemnul de santal , cedru si chiparos. Sub-diviizile sunt: aromatic, mosc, condimentat, chypre.

Parfumuri pentru femei:

Floral - cea mai raspindita si cea mai populara categorie de parfum pentru femei ce are o floare sau un buchet ca tema principala. Sub-diviziile sunt: fructat, acvatic, fresh.

Oriental - arome calde si senzuale, ce au la baza condimete ca scortisoara si vanilia. Sub-diviziile sunt: floral, condimentat,vanilie, lemons.

Chypre - categorie bazata pe accorduri lemnoase si florale.

Citrus - arome proaspete si revigorante cu uleiuri citrice  cum este lamaia, grepfrutul, portocala si lamaia verde. Sub-diviizia: aromatica

fragrances