Moldova
    |         |         |    
The_real_change_after_summer

O schimbare profundă după vară: cum să petreci o vacanță pentru a reveni total transformată?

Vacanța este o perioadă foarte specială. O așteptăm câteva luni și de obicei ne planificam călătoriile sau cel puțin zilele de weekend. Contrar credințelor populare căci nu este un început de an dar pauza de vacanță reprezintă cel mai bun moment pentru schimbări, decizii și recuperarea a ceea ce a fost pierdut în rutina zilnică. Cum o realizăm? Cum să nu irosești acest timp și să te simți plină de putere după vacanță? Împărtășim sugestiile noastre!

Stai în așteptare. Faci niște planuri, cumperi bilete, îți împachetezi bagajele cu cele mai alese ținute de vacanță. Dar pentru a face această vacanță cu adevărat excepțională și pentru a te ajuta să-ți recuperezi sinele, energia reală și calmul, este necesar să planifici și alte aspecte ale acestui moment special.

Cum să te odihnești?!

111

1. Nu-ți planifica prea mult

Acesta este primul punct și îți recomandăm să-l incluzi în lista de sarcini. Dacă viața ta este plină de sarcini, în măsura în care te simți ca un hamster pe o roată, nu privi concediul ca un timp de sarcini și curse cu timpul. Agenda ta este plină de vizite, excursii la muzee, nenumărate orașe, călătorii organizate și simțiți doar că trebuie să vezi un alt colț de stradă, eveniment, concert? Oprește-te și gândește-te: ai nevoie de asta? Poate că nu ai ambiția de a deveni un turist al anului? Poate că nu este nevoie să postezi poze de la un alt loc turistic la modă?

Prea multe planuri = plictiseală și haos. Tot ce trebuie să faceți în timpul vacanței este să te liniștești nervii și să te relaxezi.

2. Setează-ți prioritățile

Sună acest lucru ca o nouă sarcină de birou? Nu neapărat. Lipsa unor priorități stabilite duce adesea la probleme de concediu. Dacă lista ta include calm și tăcere, asigurați-te că prioritățile tale îți inspiră planurile și nu invers.

Vacanța este un moment de degajare și în sfârșit plăcerea din lene si dolce far niente. Menține calendarele și obligațiile pentru mai târziu. Permite-ţi să faci asta!

111

3. Pune pe pauză electronice

Tindem să petrecem mai mult timp conectat decât ar trebui. Nu trebuie să alegi o cabană în sălbăticie sau să lași telefonul pe tot parcursul vacanței Cu toate acestea, recomandăm o limitare substanțială a utilizării unui smartphone, a unei tablete sau a unui laptop. Nu petrece ore de lectură pe Facebook sau Instagram, permiteți să nu citeşti mesaje.

Da, cu toții suferim de FOMO sau teama de a pierd prezența din social media. Cu toate acestea, lumea nu se va prăbuși dacă nu vom participa activ la ea pentru câteva zile. Creierul nostru are nevoie de o odihnă de la stimularea permanentă a dispozitivelor electronice. O astfel de pauză ne permite să ne distanțăm și să recâștigăm liniștea. Vacanta este un moment perfect pentru o astfel de detoxifiere.

111

4. Răsfață-te cu plăceri senzuale

Ne folosim simțurile nu numai în timpul vacanței, dar vara ne permite intensificarea simțurilor la un alt nivel: simțim apa, razele soarelui pe piele, gustul fructelor proaspete, parfumurile naturii pline de viață.

Îngrijirea corpului tău este în sine o practică relaxantă, dacă nu una meditativă! Când îți aplici cu loialitate și cu atenție loțiune pe corpului tău, îți oferi ceva foarte prețios, care depășește îngrijirea de bază a frumuseții.

Parfumurile sunt un caz similar, cu calități dovedite științific. Ele ne pot energiza sau ne pot ajuta să ne relaxăm, să ne stimuleze sau să ne liniștească.

Linia nouă de vară Perceive oferă versiunea de vară Sunshine, compoziție cu aromă de mandarine, mango, precum și lemn de santal și magnolie. Vă recomandăm și versiunea albastră cu frezii proaspete și relaxante, ardei iute, trifoi și vanilie. Aceste parfumuri se potrivesc perfect pentru valiza de vacanță. De asemenea, se potrivesc minunat și după vacanță pentru că îți amintesc de vara și evocă amintiri plăcute.

Dacă nu ai o valiză mare optează pentru varianta mini a aromelor! O poți lua la bord chiar și în avion!

5. Fă acele lucruri pe care nu le faci în mod normal și bucură-te de acest moment!

Ridică-te devreme pentru a privi răsăritul soarelui. Simte aerul de dimineață și briza mării, fă o plimbare de seară în pădure și ascultă natura. O plimbare desculț, uită de diete și mănâncă orice îţi dorești şi place. Savurează cafeaua. Nu te grăbi cu nimic, bucură-te de fiecare moment și de fiecare activitate. Citește, ascultă, vorbește, îmbrățișează-ți apropiații și mai întâi de toate – fii prezentă! Calmul, liniștea, o anumită tăcere, o acțiune, dar în special starea de bine unde ai fi, este o rețetă minunată pentru transformarea ta după vacanță! Acestea sunt urările noastre pentru tine!