Moldova
    |         |         |    
Free_yourself_to_the_max

Eliberează-te la maxim!

Învață cum să ai energie pentru început de toamnă!

Vara s-a terminat prea curând, ca de obicei. Te-ai întors din vacanță bine odihnit, dar după doar o săptămână de muncă, erai pregătit pentru încă una. După cum se întâmplă, toamna este un moment minunat pentru a vă elibera puterea, pentru a folosi energia de vară și pentru a termina anul cu o explozie puternică. Cum să-ți restabilești forța și să nu o pierzi?

Filozofii romani au spus că nu trebuie să ne pierdem energia, deoarece nu este niciodată un rezervor fără fund. La fel de esențial este să înveți cum să reumpli ulciorul atunci când ai nevoie. Realizezi ce îți restabilește și ce îți consumă energia? Cum se irosește puterea ta? Cum să-ți reîncarci bateriile? Să auzim ce au de spus stoicii romani.

1. “Îndepărtează fără milă neimportantul”

Această parafrazare a afirmației lui Seneca ne îndeamnă să distingem ocupațiile importante de cele pe care le putem ignora cu ușurință. Cu toții avem probleme mai mari și mai mici și, totuși, nu dispar doar de la reflectare asupra lor. Gândirea neîncetată ne scurge de energia de care avem nevoie pentru a ne depăși problemele! Dacă ceva nu este necesar, învață să ignori și să uiți. Vei simți imediat diferența!

2. “Privește lumea cu ochi de poet sau artist”

Marc Aurelius, un alt filosof roman, ne recomandă să vedem lumea cu realism și precauție, dar, mai ales, cu atenție la frumusețea ei! Toamna este anotimpul perfect pentru asta! Ori de câte ori se schimbă anotimpurile, acordă atenție la ce te înconjoară: este mult mai benefic decât să te plângi și să vezi lumea în culori întunecate. O astfel de abordare ne face și mai recunoscători și mai bucuroși, iar aceste sentimente sunt tocmai cea mai mare sursă a forței noastre de zi cu zi.

3. Focusează-te pe ce contează

Nu numai romanii au observat cum energia ne captează atenția. Ce îți pare important? Pe ce vrei să te concentrezi? Succesele mici te vor împuternici și te vor motiva. Amintește-ți că cele mai mari proiecte din viață au nevoie de atenție și îngrijire: seamănă cu grădinăritul. Toamna este o vreme de recoltă și de bucurie a rodului muncii noastre. Dacă fructele tale nu sunt încă gata, gândește de ce mai au nevoie!

4. “Singurul lucru de care trebuie să ne temem este frica în sine”

Cel mai rău lucru pe care l-am putea face - scria Seneca în scrisorile către prietenul său - este să ne consumăm de temerile noastre.

Controlează-ți temerile, anxietățile și creează spațiu pentru speranță. Este bine să avem îndoieli, deoarece ne învață să analizăm critic viața, să ne facem planuri și să le adaptăm în după nevoi. Cu toate acestea, este crucial să nu lăsăm temerile să consume totalitatea vieții noastre.

5. Nu uita să te bucuri de viață

Și continuă să-ți repeți că totul e trecător! Ai suficientă putere, talent și acel lucru misterios care poate inspira pe alții și lăsa o urmă perenă în istorie.

Viața este și poate fi faină. Dacă îți lipsește bucuria de zi cu zi, folosește tot ce poți atinge și oferă-ți în mod conștient dreptul de a face acest lucru. Parfumul are o putere enormă (încearcă noul Avon Maxima pentru Ea și El!), precum și culoarea, folosește-le ca pe niște atuuri zilnice

Pune-ți acest nou inel, poartă tocuri înalte, poartă lac de unghii și fii regina vieții! Tu stăpânești această viață și aceasta nu este o supraestimare!