Moldova
    |         |    
BSP_red_looks_great

Cine a creat aromele tale preferate de la Avon?

Cunoaște renumiții creatori de parfumuri, operele cărora porți.

Îngrijirea de zi cu zi

Îți poți imagina combinația dintre iasomia indiană și zmeură? În ce proporții se combină uleiurile esențiale pentru a obține arome îmbietoare, ce le porți ca pe a doua piele? Cum să creezi o aromă, care te va face să te simți mai frumoasă și puternică?

Crearea de parfumuri este o artă, secretele căreia se răspândesc cu grijă în toată lumea! Cei mai vestiți artiști în domeniul parfumeriei lucrează pentru Avon!

Parfumier - creator și artizan

Creatorul de parfumuri este o profesie specifică și dificilă. Sunt zeci de mii de oameni în toată lumea, care profesează în acest domeniu, și doar o mica parte din ei semnează parfumuri pentru cele mai bune brand-uri. Majoritatea sunt angajați în domeniul industriei chimice de uz casnic.

Darul nu presupune doar simțul olfactiv extrem de dezvoltat, deoarece nu este ceea ce conteaza cel mai mult! Cele mai bune „nasuri" anticipează cum anumite uleiuri esențiale se vor combina în compoziția parfumului.

Încearcă să-ți imaginezi aroma căpșunilor combinată cu cea de lăcrămioară. E greu, nu? Pentru a îmbrățișa această profesie, e nevoie de așa-numită memorie olfactivă. Marii specialiști țin minte peste 3000 de arome. Creatorul de parfumuri este un artist cu o imaginație bogată, dar și un tehnician care știe foarte bine în ce proporții se combină aromele pentru a garanta un parfum persistent.

Cele mai bune școli de parfumerie

Oare pot fi dezvoltate capacitățile de parfumier? Da, dar acest miracol necesită multă muncă și răbdare. Dincolo de toate, maeștrii în parfumerie știu să țină în secret trucurile sale. Sunt doar câteva școli de parfumerie în Franța, Germania și SUA, iar înscrierea la ele are loc odată la câțiva ani și este închisă pentru oamenii, care nu sunt conectați direct cu industria parfumeriei. Școlile sunt cel mai frecvent situate în apropierea centrelor producătoare de ingrediente pentru parfumerie, cum ar fi Symrise în Holzminden, sau Institutul Grasse de parfumerie.

Grasse este capitala mondială a parfumeriei. Este un sătuc francez incredibil, situat între lanuri de levănțică, floarea-soarelui și struguri – leagănul creației moderne de parfumerie.

Creatorii de parfumuri Avon

Grasse este patria lui Olivier Cresp, o vedetă de talie mondială. Și-a perfecționat competențele în SUA, în Biddle Sawyer Corporation, New York. A lucrat cu brand-uri celebre – Dior, Mugler, Dolce&Gabbana, Armani, Rabanne, Versace. La fel, a creat arome pentru Avon, pentru că, în viziunea lui „este o companie în care relația cu clientul rămâne cheia producției de arome”. „Nasul” lui este responsabil pentru celebrul Today Tomorrow Always.

Această aroma scoate în valoare frumusețea femeii și senzualitatea ei remarcabilă. Nu este o surpriză că aroma are în compoziție iasomia indiană, una dintre cele mai prețioase flori din toată lumea. Maestru Olivier a creat și Avon Rare Pearls cu notele cremoase de magnolia și lemn de trandafir. Cresp caută aceste componente și se joacă cu ele cum un pictor se joacă cu nuanțele.

Stephen Nilsen a început cu crearea aromelor și mai târziu și-a făcut un nume printre cele mai elegante case de parfumuri din lume. Stephen a creat pentru Avon compoziții superbe de note orientale, fructate și florale. Combinația dintre mandarină siciliană, iris negru și patchouli poate fi găsită în aroma Little Lace Dress. Nilsen a combinat zmeura cu nectar de prune, trandafir bulgăresc și iasomie cu lemn de santal, iar aceste minunate note pot fi simțite în Little Red Dress.

Duetul dintre Sonia Constant și Guillaume Flavigny s-a implicat în crearea parfumului Perceive, descoperind mixul fantastic dintre frezia, pară și mosc. Acest cuplu a câștigat multe premii valoroase imediat după absolvirea French ISIPCA în Versailles. Sonia este spontană, pe când Guillaume creează meticulos povestea fiecărei arome. Parfumurile semnate de ei sunt energice și senzuale în același timp.

Carlos Vinals este autorul aromei pentru bărbați Soft Musk. Aventura lui cu aromele a început încă în copilărie, inspirată de lucrările tatălui său. Și-a lucrat talentul la Barcelona, Paris și Grasse. În compoziția Avon Musk a combinat parfumeria tradițională cu ultimele tehnologii. Rezultatul este senzual, plin de masculinitate și încântă orice femeie.