Moldova
    |         |    
BSP_red_looks_great

Rezoluția pentru Anul Nou: nici o rezoluție!

Există o anumită problemă cu rezoluțiile: de obicei, sunt aceleași în fiecare an. De ce eșuăm atunci când nu ne ținem de promisiunile pe care ni le-am făcut tot nouă, și ce putem face cu asta?

Intenționez să slăbesc, să încep să mă machiez, să am grijă de mine, să învăț o limbă nouă, să găsesc un partener, în sfârșit să încep un exercițiu de rutină... Le recunoști?

Rezoluțiile pentru Anul Nou ne fac să avem conștiința vinovată, fiindcă eșuăm să ținem cont de ele. Poate ar fi mai bine să nu avem nici una? Ce putem face ca să reușim în sfârșit?

Să cercetăm subiectul!

De ce rezoluțiile pentru Anul Nou eșuează?

În primul rând e vorba de specificul perioadei anului, care, contrar convingerilor populare, nu e bună deloc pentru a face rezoluții. În timpul freneziei de după sărbători, cu noi datorii acumulate, când deja suntem obosiți de iarnă și suferim din cauza lipsei soarelui, nu prea suntem în cea mai bună formă.

Faptul că ne adăugăm provocări atunci când suntem în așa stare nu ne crește motivația, ci mai degrabă ne extenuează sau ne amorțește.

În multe cazuri, rezoluțiile noastre nu pornesc de la o urgență internă reală de a schimba ceva, ci pentru că simțim că așa TREBUIE să ne comportăm. Fiecare face asta, deci, și eu trebuie să fac la fel – gândim deseori.

E o idee rea, de regulă, astfel de rezoluții nu duc la nimic bun, și nu-i cea mai bună motivare de a schimba ceva cu adevărat în viețile noastre.

Ce avem în locul rezoluțiilor din noul an?

Dacă așa te simți tu și citești despre cum să renunți la obiceiul de a face rezoluții de Anul Nou cu ușurare – poți să te feliciți pentru curajul de a merge împotriva curentului, dar nu te mulțumi cu asta!

Anul Nou e o perioadă minunată pentru o mică recapitulare, un sumar al succeselor și al eșecurilor, timpul pentru a ne gândi de ce avem nevoie, ce visuri avem și ce contează pentru noi cu adevărat.

În ce domenii ale vieții noastre stăm foarte bine și care din ele necesită îmbunătățiri? Nu e pentru a ne descuraja și a adăuga griji, ci mai degrabă viceversa. Apreciază-te pe tine și realizările tale, nu contează cât de mici par a fi și evaluează la rece restul.

E bine, măcar cel puțin din când în când, să accentuezi fericirea în locul problemelor.

Cum să ne facem rezoluții pe care să le ținem?

Și dacă recapitularea va demonstra dorința pentru anumite schimbări? Aunci hai să schimbăm! E important să planificăm calm și să nu cerem prea mult de la sine. Scopul ar trebui să motiveze și pară de atins, nu să intimideze.

Dacă ai decis să ai grijă de tine, începe cu lucruri mici. Cumpără un ruj de culoarea ta preferată și folosește-l în fiecare zi. Schimbă poșeta și ia-ți adio de la puloverul ala trist gri. Colorează-ți unghiile și cel puțin o dată pe săptămână răsfață-te cu spa la tine acasă, ce te va face să te simți ca o regină. Nu cere efort, ci doar disciplină și rezervarea timpului pentru sine în agenda ta încărcată.

Dacă vrei să slăbești sau să începi să exersezi regulat, prețuiește-te și răsplătește-te pentru eforturile tale. Nu te gândi cât de mult ai în fața ta, dar concentrează-te pe realizările tale din fiecare zi.

Ai făcut asta și asta contează! Restul va urma cu timpul – și timpul trece oricum.

O astfel de abordare te poate ajuta să continui și să obții succes. Îți ținem pumnii!