Moldova
    |         |    
BSP_red_looks_great

Cum să-ți găsești iubirea și să nu te pierzi pe tine

Cum să găsesc iubirea? Unde-i jumătatea mea? Aceste întrebări și le pun milioane de oameni și nu doar în preajma Zilei Îndrăgostiților. Facem înconjurul lumii ca să căutăm ceva ce deseori poate fi chiar lângă noi. Cum să ne oprim din căutări și într-un final să începem să găsim?

Iubire și împlinire într-o relație sunt unele din cele mai universale visuri umane, și de cele mai multe ori cel mai dificil de realizat. Calea noastră spre fericire e marcată de câteva obstacole, dar și de abordările stereotipice a astfel de probleme precum a obține și a construi relații. Cum să oprim cercul vicios, și cum să ne asigurăm că nu ne pierdem pe noi înșine atunci când căutăm un partener ideal?

1. Oprește-te din căutări

Sună ca un paradox? Nu e cazul! De obicei, ori de câte ori ne agățăm de ceva sau ne concentrăm doar pe obținerea acestuia, lucrurile nu funcționează așa cum ni le-am imaginat. Să cauți un partener nu-i același lucru cum ai căuta un job: nu înseamnă să trimiți o mulțime de oferte sau să-ți mărești numărul de evenimente de rețea, ci mai degrabă să fim deschise, calme și flexibile. Și iarăși, nici nu-i despre a sta mereu acasă, și nici să mergi pe calea vieții cu un semn mare atârnat de gât spunând „caut iubirea”.

Cu cât mai grăbite și disperate devin căutările noastre, cu atât mai puține șanse avem să obținem o relație funcționabilă.

Dacă ești în căutarea unui partener, fii deschisă, întâlnește oameni noi, dar uită de grabă și de constrângeri de timp. Poate că nu vei întâlni iubirea vieții înainte de Ziua Îndrăgostiților, până la urmă nu ăsta-i sensul iubirii.

2. Ai grijă de tine

Nu e pentru ca să placi cuiva, ci mai degrabă pentru a-ți plăcea ție și a te simți bine în propria piele. Atunci când suntem singure, fie la 20, 30 sau 45 ani, suntem în situația perfectă de a ne cunoaște pe noi înșine, să ne înțelegem eșecurile și să ne oferim maximă grijă și atenție.

Poate în loc să te focusezi pe faptul că TREBUIE să găsești pe cineva, ar trebui să înveți spaniola, să obții un permis de conducere sau să-ți îndeplinești visul mai vechi de a scrie o carte?

Focusează-te pe autodezvoltare, savurează evenimentele ocazionale din fiecare zi și atinge scopuri noi! Unghiile vopsite sau noul ruj de buze ar putea să nu cheme neapărat iubirea la bord, dar să te ajute să-ți construiești încrederea în sine și să-ți asigure bunăstarea. Chiar ai nevoie de asta!

3. Încetează să recunoști mitul despre cele două jumătăți

Cercetările au demonstrat că persoanele care tind să se agațe de mitul despre a doua jumătate destinată lor, au șanse mai mici să construiască o relație stabilă și care să-i mulțumească. De ce? În primul rând pentru că în dragoste, ca și în viață de altfel, aproape că lucrurile sunt cu greu așa cum ni le dorim.

Suntem pe cont propriu. Chiar dacă întâlnim pe cineva care ne face inima să bată mai tare și care pare să ni se potrivească doar nouă, nu există nici o modalitate de a evita o muncă grea în relație. Mereu va exista acel moment când realizăm că în pofida faptului că ne iubim reciproc, nici unul nu este perfect. Și asta-i firesc!

4. Iubește-te pe tine

Poate suna banal, dar fără dragostea de sine și acceptare, și fără să ne placem așa cum suntem, nu putem căuta nimic: nu vom găsi asta, sau ne vom trezi într-o altă relație mizerabilă care doar ne va adânci frustrarea și tristețea.

Luați aminte că persoanele care se iubesc pe sine sunt iubite mai mult. Atunci când ești plin de nervi și complexe, e greu să convingi pe cineva să te placă.

Iubirea nu cade din ceruri, dar îi întâlnește pe cei care nu o urmăresc, și pe cei care știu că viața poate fi frumoasă indiferent că sunt în relație sau că sunt singuri.

Învață asta, iar restul va urma.