Moldova
    |         |         |    
BSP_motivation_boosters

Metode eficiente de combatere a celulitei

Celulita, cunoscută și ca sindromul pielii de portocală, este o afecțiune des întâlnită în rândul femeilor. Nu ține cont de dimensiunile corporale, astfel că și cele mai slabe doamne tot își pot pune întrebări referitoare la metodele de combatere.

Celulita este cea mai populară afecțiune a pielii. Ea apare cel mai des pe coapse, șolduri, uneori pe partea inferioară a abdomenului dar și pe brațele majorității femeilor adulte. Aproape 90% dintre noi suferim din cauza acestui defect, cel mai des cauzat de mici dereglări ale sistemului endocrin și a metabolismului, care cauzează schimbări în țesutul adipos.

Iarna ne putem ascunde sub haine, dar când începe să fie mai cald și dorim să arătăm mai multă piele, nu ne mai putem preface că pielea este perfectă și celulita inexistentă. Deci cum o combatem în mod eficient?

Exercițiile fizice ajută!

Mișcarea și efortul fizic are rolul principal în combaterea celulitei! Daca esti adepta unui stil de viață sedentar și cuvântul sport îți aduce aminte de exercițiile fizice pe care le făceai la orele de sport din școală, este timpul să faci schimbări, fiindca nu poți ieși învingătoare din lupta cu celulita fără sport. Cardio este cel mai eficient tip de exercițiu. Poți merge, alerga, patina, înnota, merge cu bicicleta sau să adopți o rutină cardio- cel mai important este să acorzi cel puțin 30 minute acestei rutine și să o repeți cu regularitate, preferabil de 3 ori pe săptămână.  

Cardio sau exercitiile de aerobicp, susțin arderea grăsimilor și îmbunătățesc circulația sanguină, care curăță toxinele și imbunătățește funcționarea sistemului limfatic. Ca rezultat, țesutul adipos este elibereat de toxine și de depozitele responsabile pentru textura de portocală a pielii. Consultă video-urile pentru a vedea cum să exersezi corect:

Creme și produse anti-celulită, ce să alegi?

Pentru a alege cele mai potrivite produse anti-celulită este necesar să înțelegi starea pielii tale, vârsta și gravitatea situației. Una din cele mai eficiente propuneri este argila din Marea moartă și măștile de corp care o conțin. Extractele din cafea, alge și iederă s-au dovedit a fi la fel de eficiente. Algele de mare conțin mai multe vitamine și minerale decât orice plantă terestră. Sunt bogate în resurse importante de vitamina B2, niacină, caroten, acid, minerale și aosaine (lăptucă de mare)- o proteină care combate activ dispariția elasticității pielii. Extractele de cafea lărgesc vasele de sânge și stimulează descompunerea stratului adipos. Extractele de iederp au efecte similare- îmbunătățesc circulația, calmează inflamațiile locale și facilitează drenajul limfatic. In acest fel distrug și ele țesutul adipos.

L-cartinina, care stimulează circulația limfatică, este unul din cele mai bune ingrediente anti-celulită. Vizibil micșorează efectul de portocală și ajută la îndepărtarea toxinelor și a excesului de apă. Ajută la menținerea unui efect vizibil de subțiere. L-cartinina grăbește metabolismul pentru a transforma grăsimea în energie și din această cauză și-a câștigat porecla de distrugător de grăsime. Apare și se formează în mod natural în corpul uman, dar în cantități reduse. Principalele surse sunt carnea, produsele lactate și se regăsește și în crema Avon Solutions Thermal-Active, care a fost declarată eficientă în urma studiilor cu consumatori.

Masaj anticelulitic

Este foarte bine să combini toate metodele de combatere a celulitei pentru rezultate spectaculoase, mai ales dacă incluzi și masajul. Masajul chinezesc cu ventuze functionează foarte bine, dar este dureros și scump. În schimb un masaj mai ferm fără ventuze, îmbunătățește circulația, distruge țesutul adipos, netezește și face pielea fermă în timp ce înlătură toxinele din corp. Nu doar combate celulita dar ajută la tonifierea întregului corp. Pentru a mări eficiența masajului, este bine să repeți partidele de 10 minute la infervale scurte de timp.

Alternativa masajelor profesioniste de la spa ar fi masajele de acasp, dar cu ajutorul unor aparate speciale.....care sunt ușor operabile și care folosite cu regularitate, dau rezultate îmbucurătoare.

Dietă, dietă, dietă!

Orele de sport, masaj, produse cosmetice nu vor avea nici un rezultat fără o dietă corespunzătoare. Dieta anti-celulită este bazată în mare parte pe o hidratare și hrănire corectă a corpului pentru a scăpa de toxine. Este bine să bei apă și ceai verde, care conține ingrediente speciale pentru lupta cu aspectul nesănătos al pielii. Ce ține de mâncare, trebuie să urmezi o regulă de bază: evită consumul produselor procesate, grele și sărate. Este bine să ții minte despre fibrele din fructe și legume.

Fluctuațiile de greutate nu sunt benefice pielii. Celulita nu va dispărea o dată cu kilogramele în plus- contează felul în care o faci, ritmul și calitatea produselor consumate.

Produsele recomandate pentru această dietă sunt: peștele, sucurile vegetale, broccoli, asparangus, babane, cereale integrate. Este bine să folosești si turmenicul- încearcă o cină cu specific Indian o dată pe săptămână.

SFAT: dacă ești înclinată spre a avea probeleme cu celulita în zonele coapselor și a șoldurilor, fii atentă la consumul carbohidraților, în special a celor simpli, ei tind să promoveze celulita accentuată în aceste zine.

Consultă sfaturile noastre pentru o dietă echilibrată:

Nu uita! În lupta cu celulita contează perseverența și răbdarea la fel precum combinarea cu regularitate a sfaturilor menționate mai sus. Folosește-le și fii cu ochii pe celulită nu doar o dată cu venirea sezonului estival, dar tot anul împrejur!