Moldova
    |         |         |    
BSP_how_to_choose_makeup

Cum să alegi machiajul potrivit pentru tipul tău de frumusețe?

Vrei să începi să te machiezi, dar nu știi nimic despre aceasta? Încerci metode eronate și nu ai nici o idee ce te avantajează și ce nu? Tinzi să elimini erorile de machiaj care îți adaugă ani? Am pregătit un ghid complex prin care poți să-ți impresionezi prietenii și să stabilești obiceiuri corecte!

Există un machiaj universal? Vorbind teoretic – da, la fel cum putem îmbrăca rochia neagră sau cămașa albă clasică și să arătăm minunat. Totuși, probleme apar mereu. Nu tuturor ne stă bine cu aceeași croială, unele haine arată mai bine, altele mai rău, și multe altele ar trebui evitate.

Femeile cu șolduri mai pline ar trebui să evite pantalonii înguști, dar pot arăta minunat în fustele cloș, care le evidențiază linia taliei și le ascund coapsele mari.

Reguli similare se aplică și machiajului.

Nu toate machiajele se potrivesc la același nivel, și atunci când este aplicat greșit, poate cauza mai mult rău decât bine.

Ce reguli ar trebui să urmăm?

Alegerea unui machiaj: să-ți cunoști punctele forte și cele slabe

Înainte să alegi un machiaj, analizează-ți bine fața, definește-ți părțile puternice și cele slabe.

De ce ești mândră cel mai tare? Ce vrei să evidențiezi și ce vrei să ascunzi? Ochii mari pot fi evidențiați diferit decât cei mici; nasul mare poate fi diminuat optic, în timp ce buzele subțiri - mărite.

Trebuie doar să fim conștiente de scopurile noastre și să evităm să ne evidențiem trăsăturile pe care le-am camufla mai degrabă.

Merită să afli despre tipul tău de frumusețe: cald sau rece, sau dacă ai tipul primăvară, vară, iarnă sau toamnă.

Alegerea machiajului: ochii

Dacă ai ochii mari, poți face orice; mascara aplicată corect se potrivește oricui. Atunci când ai ochii mici, ar trebui să eviți nuanțele întunecate pe pleoapa inferioară: e exclus să folosești conturul negru pe linia pleoapei interioare, astfel încât îți va diminua optic ochiul și va face să pară adâncit.

Dacă ai nevoie să-ți mărești optic ochii, folosește un contur strălucitor, de preferat într-o nuanță mai deschisă. Cel mai bun efect poate fi obținut cu o linie mai întunecată pe pleoapa superioară, și una mai deschisă pe pleoapa inferioară.

Îți poți evidenția optic ochiul cu o nuanță mai deschisă sub sprâncene. Iluminând această parte, creezi efectul de un spațiu mai mare și te ajută să-ți expui ochii.

Machiajul Smokey eyes intens nu va funcționa la ochii mici și adânciți; dacă vrei să evidențiezi un asemenea efect, evită nuanțele de maro întunecat, negru sau violet.

Alegerea machiajului: buze

Această parte a corpului îți oferă mai multe alegeri, totuși merită să cunoști cele mai bune trucuri. Te ajută foarte mult faptul că știi cărui tip de frumusețe aparții. Unele nuanțe se potrivesc cu tipurile mai reci (nuanțele de roz și bej, roșu cu nuanțe de albastru și violet), și altele se potrivesc bine cu tipurile calde (corai, portocaliu, bej deschis și cafeniu).

Ia aminte că luciul de buze mărește optic și scoate în evidență buzele: va funcționa foarte bine, în special, dacă ai buzele mici și subțiri.

Rujurile mate evidențiază perfect buzele conturate, dar necesită o precizie mai mare. Dacă nu ai experiență, e mai bine să folosești un luciu de buze.

Rujurile cu aspect mat satinat sunt opțiunea de mijloc, astfel încât se potrivesc oricui.

Și despre culoare? Se recomandă nuanțe mai deschise dacă vrei să mărești buzele. Dacă ai buze pline, poți folosi orice culoare îți dorești, chiar una foarte intensă; e doar recomandat să eviți machiajul strident al ochilor atunci când folosești nuanță intensă de ruj, altfel machiajul tău poate fi unul exagerat.

Alegerea machiajului: fond de ten și pudră

E o altă categorie în care te poate ajuta să cunoști tipul tău de frumusețe; și tipul tenului pe care îl ai. Pentru tenul uscat sau mixt se recomandă machiaje diferite. Culoarea fondului de ten ar trebuie să fie aleasă ‘’pe viu”; dacă poți, mai întâi încearcă o mostră: sunt mai multe șanse ca alegerea ta să fie una bună.

E un pic mai ușor să alegi pudra, în special dacă cauți o pudră mată transparentă, care se adaptează bine tipului tău de ten și nu schimbă nuanța fondului de ten. Aceleași reguli se aplică atunci când alegi un fard de obraz sau un bronzer. Dacă vrei să-ți diminuezi optic fața, să-ți pui în evidență trăsăturile sau să faci în așa fel încât fața să pară mai slabă, citește regulile despre conturare.

Alegerea machiajului: vârsta

Machiajul ar trebui adaptat vârstei și evenimentului. Doar nu purtăm rujul roșu mere, și machiajul smokey eyes la piscină sau la plajă arată mai degrabă unul grotesc.

Ar trebui să luăm aminte că machiajul intens ne poate adăuga ani și ne poate face să arătăm mai serioase, iar în unele joburi, acesta e inadecvat.

Machiajul casual, atât pentru femeile tinere, cât și pentru femeile mai în vârstă ar trebui să fie delicat și ușor. Luciul de buze, rujul hidratant, fondul de ten sau crema BB și mascara ar fi suficiente.

Pentru evenimentele mai mari putem adăuga farduri de pleoape, contur lichid. Rutina zilnică a unui machiaj ar trebui să includă evidențierea sprâncenelor: îți ia foarte puțin timp și nu necesită abilități mari, în timp ce îți schimbă impresionant fața și îți expune proporțiile.

Cunoaște regulile, încalcă regulile

La final, ia aminte: regulile sunt minunate, dar uneori trebuie să-ți urmezi chemarea sufletului și să-ți faci de cap! Pentru asemenea momente, e bine să ai pregătit în portfard un lac de unghii brocart, un ruj extravagant fuchsia sau farduri de pleoape aprinse.

Machiajul nu ar trebui să ne evidențieze doar frumusețea, ci și să ne ofere plăcerea și scuza de a deveni creative și de a ne amuza!

Nu fi extrem de serioasă cu machiajul! Inspiră-te de la creațiile expresive ale celebrităților și bloggerilor de youtube, și impresionează-i pe alții cu ceva neașteptat!

Baftă!