Moldova
    |         |    
BSP_red_looks_great

Căderea părului – află cum o poți preveni!

Căderea părului este o problemă comună și destul de deranjantă pentru multe femei și bărbați. Ar trebui să fim într-adevăr atât de preocupați? Cum să rezolvăm problema și ce trebuie să știm cu adevărat?

Căderea părului este un fenomen perfect normal legat de ciclul natural de viață al părului și, ca atare, nu trebuie să ridice preocupări. Ceea ce ar trebui să ne deranjeze este pierderea excesivă a părului, care poate avea origini diferite.

În fiecare zi pierdem aproximativ 50-100 fire de păr, dar în realitate numărul depinde de factori individuali. Dacă observi că brusc peria și perna sunt acoperite cu o cantitate mult mai mare de păr decât de obicei, nu ezita și acționează!

Căderea părului – cauze

În ciuda aparențelor, părul nu indică doar frumusețea, ci este un barometru foarte receptiv al sănătății noastre și a stării generale de sănătate. Părul tinde să cadă mai intens în timpul primăverii și al toamnei, mai ales dacă în timpul verii a fost expus la soare, iar în timpul iernii, din cauza dietei noastre și a deficitului de vitamine.

Căderea părului se intensifică adesea ca urmare a unei diete de pierdere în greutate insuficient de echilibrată, în timpul bolilor și tratamentelor cu antibiotice, pe fondul inconsecvențelor hormonale și ca urmare al stresului prelungit.

Dacă părul cade în cantități foarte mari, este recomandat să faceți un test de morfologie a sângelui! Adresați-vă medicului dumneavoastră ulterior!

ATENȚIE!

Pierderea excesivă a părului este un fenomen normal, de exemplu după sarcină sau alăptări, dar poate apărea și ca urmare a utilizării contracepției hormonale sau a fumatului. Modificările bruște în cantitatea de păr care cade ar putea indica nu doar o problemă cosmetică, dar pot semna și o boală. Nu ignora!

Motivele externe ale căderii părului

Părul cade nu numai din cauza unor probleme medicale, ci și din cauza neatenției noastre. Părul are o structură subtilă și complexă. Componenta sa principală este keratina, o proteină care protejează interiorul părului de daune, dar, din păcate, noi nu ajutăm acest proces.

Colorarea, uscarea, îndreptarea sau ondularea părului îi pot slăbi foarte mult structura, mai ales atunci când sunt făcute incompetent și fără a se îngriji corect între timp.

Afectat, părul uscat nu numai că arată mai rău, dar, de asemenea, durata de viață este mai scurtă: căderea părului progresează.

Dacă ai observat această problemă, nu ezita să începi un tratament adecvat! Ia aminte că părul care a căzut nu poate fi reconstruit; trebuie să aștepți până când cele noi cresc și de obicei durează cel puțin câteva luni.

SFATUL NOSTRU:

Dacă îți aranjezi adesea părul folosind placa de îndreptat sau cea de ondulat, încearcă să folosești spray-ul pentru protecție termică Advanced Techniques. Acesta protejează părul împotriva deshidratării, accelerează și facilitează stilizarea și protejează părul împotriva posibilelor pagube la căldură.

Cum să combați căderea părului?

În cazul deficitului de vitamine și substanțe nutritive, se recomandă să acrozi atenție deosebită și să-ți echilibrezi alimentația cu alimente adecvate care nu pot fi înlocuite cu suplimente alimentare sau pastile miraculoase. Asigură-te că dieta ta îți oferă suficiente proteine, fier și biotină (un fel de vitamină B) și pune în aplicare un tratament adecvat pentru întărirea părului.

Ca și în cazul celorlalte probleme cosmetice cu care ne confruntăm, ceea ce contează sunt obiceiurile noastre de zi cu zi. Asigură-te că utilizezi un șampon potrivit tipului tău de păr, care nu împovărează părul. Utilizează regulat balsam sau ser complet.

Dacă nu-ți plac produsele care necesită menținerea pe scalp pentru o perioadă scurtă de timp și apoi clătire, încearcă tratamentul cremă-ser în tub, este ideal pentru hrănirea părului fără a se supraîncărca și, în plus, împiedică pierderea părului. Acest tratament poate salva până la 1500 de fire de păr în fiecare lună! Rezultatele vor fi uimitoare!