Moldova
    |         |    
BSP_red_looks_great

5 greșeli comune pe care le faci când folosești cremele de protecție solară

Aplici crema de protecție solară și-ți protejezi fața cu o pălărie atunci când mergi la plajă – crezi că-i suficient pentru a te salva de efectele nocive ale soarelui? Verifică dacă faci următoarele greșeli.

Crema de protecție solară aplicată pe față este o necesitate, dar pentru a te proteja cu adevărat de soare, trebuie să faci mai multe. Nu vrei să te pricopsești cu pete, să lupți cu decolorări profunde sau să accelerezi procesul de îmbătrânire! Protecția necorespunzătoare poate fi dificil de reparat, ca să nu mai vorbim de unele dintre consecințele ei grave.

Crema nu este suficientă, protejează-te cu haine!

Nu-i din pură întâmplare faptul că locuitorii celor mai însorite regiuni ale lumii își acoperă corpurile cu haine lungi și evită să iasă din casă în timpul amiezii. Siesta e o idee foarte sănătoasă pentru a-ți proteja pielea! O cămașă cu mânecă lungă din material friabil ar trebui să devină indispensabilă pentru zilele călduroase. Crema nu e suficientă! Dacă până acum obișnuiai să te răsfeți pe plajă în fiecare vacanță, e timpul să te dezobișnuiești. Băile de soare și expunerea mai lungă la soare sunt greșeli grave.

Alegi produse cu filtre UVB? Nu-i suficient! Ai nevoie și de protecție împotriva razelor UVA!

Neglijezi etichetele cremelor de protecție, alegând doar cremele care protejează împotriva razelor UVB? Nu-i deloc suficient. Bineînțeles că razele UVB sunt responsbaile de arsurile solare, astfel crema este protecția minimă pe care o poți obține ca să nu devii roșie ca racul.

Totuși, soarele emite și raze UVA, care pătrund straturile profunde ale epidermei și deteriorează fibrele de colagen, pot cauza de asemenea alergii la soare și pot favoriza dezvoltarea cancerului. Din acest motiv, dacă după o vacanță însorită nu ți-ai îngrijit pielea, aspectul ei devine îmbătrânit! Caută produse cosmetice care oferă protecție împotriva ambelor tipuri de raze. Citește cu grijă etichetele!

SFAT: Dacă crema ta are doar SPF 20, înseamnă că protejează doar împotriva razelor UVB! Alege un produs cu informații pe etichetă și despre protecția UVA.

E puțin un strat de cremă!

Aplici crema protectoare înainte să ieși din casă și apoi mergi toată ziua prin soare, sau și mai rău – stai întinsă pe plajă multe ore în șir? Protecția ta nu este deloc suficientă. Aplică cremă cam cât 2 lingure sau cât un pahar mic. E mai bine să aplici un strat dublu. Așteaptă până primul strat se absoarbe și aplici ușor încă unul. Repetă acești pași în timpul zilei, de preferat la fiecare 2 ore când ești expusă la soare, și fă-o neapărat atunci când ești pe plajă!

Folosești crema doar pe timp de vacanță? Glumești?!

Dacă folosești creme protectoare doar pe timp de vacanță, comiți cea mai gravă greșeală. Ar trebui să folosești aceste produse cosmetice tot anul, chiar și atunci când iarna unde trăiești durează câteva luni! Lipsa de timp nu-i o scuză. Aplică crema în fiecare zi, doar asigură-te să alegi una cu protecție adițională. Atunci când ești în vacanță la mare, folosește produse cu cel mai înalt filtru, nu uita de pălăria albă, ochelari și pareo sau ceva care ți-ar acoperi brațele.